Uudet Soundit -kampanjan shortlist julki

Uudet Soundit -kampanja nostaa uuden esiintyjän RMJ:hin.

Teosto ja Nelonen Media Liven ”Uudet soundit” -kampanja tuotti runsaasti ehdotuksia esiintyjiksi ensi kesän suurille festivaaleille. Tuomaristo on nyt valinnut saaduista ehdotuksista shortlistan. Niiden joukosta valitaan kolme uutta esiintyjää Raumanmeren juhannukseen sekä Suomipop-festivaalille ja Kuopiorockiin.

”Uudet Soundit” -kampanjalla haluttiin luoda uusille, nouseville musiikintekijöille mahdollisuuksia päästä suuren yleisön tietoisuuteen. Ehdotuksia tuoreiksi esiintyjiksi kerättiin yleisöltä 2.-22.10.2023. 

”Ehdotuksia tehtiin hyvin laajasti, joten tuomariston tehtävä niiden arvioinnissa ei ollut helppo. Shortlistatut valittiin festivaalikohtaisesti niin, että ne sopivat myös tapahtuman kohdeyleisöön ja muuhun esiintyjäkaartiin”, kertoo tuomariston puheenjohtajana toimiva, Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen.

Tuomariston valinnat shortilistalle olivat kuitenkin yksimielisiä. Mahdollisuudet haluttiin tarjota tuoreille tekijölle, jotka eivät tuomariston näkemyksen mukaan ollut päässyt vielä riittävällä tavalla esille.

”Nostimme listalle viime vuosina esiin nousseita yhtyeitä ja artisteja, jotka hyötyisivät annetusta mahdollisuudesta mahdollisimman paljon. Heitä, joilla ei vielä ole juurikaan ollut vastaavia näytön paikkoja mutta joiden musiikki tiedetään laadukkaaksi.”

Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Vappu Aura on iloisesti yllättynyt kampanjan herättämästä laajasta mielenkiinnosta.

”Kampanjaan ehdotettiin kaikkiaan 1250 eri esiintyjää, mikä on huikea määrä. Ehdotukset kattoivat kaikki genret ja erityyppiset esiintyjät laidasta laitaan. Meidän tulee tulevaisuudessakin vaalia suomalaista ruohonjuuritason musiikkitekemistä, joka on monimuotoisuudessaan ainutlaatuista.”

Tuomariston shortlist Raumanmeren Juhannukseen:

RAUMANMEREN JUHANNUS 20-22.6.2024

  • Devinity: Devinity luo sekä radioon että klubeille sopivaa uuden sukupolven tanssimusiikkia. Artistin yhteisjulkaisut kansainvälisten huipputuottajien kanssa ovat keränneet jo miljoonia striimejä ja ahkerasti keikkailevan DJ:n keikoilla tunnelma on katossa.
  • Heviteemu: Ensimmäisen albuminsa tänä vuonna julkaissut Heviteemu säveltää, sanoittaa, sovittaa, tuottaa ja miksaa musiikkinsa itse. Tummanpuhuvan musiikin taituria kiitetään myös taitavaksi esiintyjäksi. 
  • Sara Bee: karismaattinen uusi artisti joka yhdistelee sujuvasti räppiä, r’n’b:tä ja poppia. Erottuva esiintyjä hurmaa tarttuvilla melodioilla ja tiukalla äänellään sekä osuvilla lyriikoillaan.
  • Svani: Svani yhdistelee musiikissaa afro trapiä, dancehallia ja eurooppalaista soundia. Levytyssopimuksen tänä vuonna solminut artisti tuo suomalaiseen musiikkikenttään kaivattua kansainvälistä tunnelmaa.
  • whereismike: omakustanteisesti jo pidempään musiikkia tehneen artistin julkaisutahti on ripeä. Monilahjakkaan tekijän elektroninen musiikki on ehtinyt herättää jo laajaa kiinnostusta mm. TikTokissa.

Tapahtumassa mukana