Vastuullisuus

RMJ:ssä halutaan pitää hauskaa turvallisesti, ympäristöä kunnioittaen ja täysin omana itsenään. Haluamme kantaa vastuun yhteisen hyvän puolesta ja toiminnassamme korostuu seuraavat asiat:  

RMJ on freesi.  
Festarihygieniasta huolehditaan koko tapahtuman ajan: pinnat puhdistetaan, wc:t siivotaan ja käsidesit ovat saavutettavissa. Myös bilettäjät voivat pitää huolta hygieniasta niin käsienpuhdistuspisteillä kuin VIPin Minttikornerissa, jossa oman olemuksensa voi freesata festarikuntoon.  

RMJ on rehellinen somessa.  
Rehellisessä somessa paljastetaan kaikki: söin hiilareita, join itseni darraan, skippasin treenit. Otin kuvan Williamin kanssa, otin kuvan mimmien kanssa, otin kuvan kissan kanssa. Naurattaa, vituttaa, itkettää ja ehkä jopa kaikki yhtä aikaa. RMJ kannustaa kävijöitään näyttämään koko tunneskaalan. RMJ on mukana, RMJ on iholla. 

RMJ on ekoteko.  
Miksi lähteä Ibizalle, kun voit lähteä Raumalle? RMJ:hin matkustamisen hiilijalanjälki on pienempi kuin kerosiinin sävyttämä lentomatka resorttiin. Lisäksi Suomen suurimmalla beachfestivaalilla pidetään omat rannat puhtaana ympäristöstrategian tiimoilta ja oman ympäristötiimin voimin. Ei roskia eikä eksiä rannalle, ne pistetään kiertoon.  

RMJ mukana pelastamassa Itämerta

RMJ tekee yhteistyötä John Nurmisen säätiön kanssa ja nyt voit lahjoittaa säätiölle 1, 2, 5 tai 10€ ostaessasi lipun Tiketistä. John Nurmisen Säätiö on perustettu vuonna 1992 ja heidän tavoitteenansa on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Säätiön toimintaa rahoitetaan pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla.

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaalijärjestäjä. Nyt se haluaa olla omassa mittaluokassaan myös vastuullisin, Paremman huomisen tapahtumia –lupauksensa avulla. Tapahtumalupaukset ovat osa Sanoman vasta päivitettyä vastuullisuusstrategiaa. Lupauksen mukaan NML tuottaa 1. turvallisia, 2. saavutettavia, 3. yhteisöllisiä, 4. hiilineutraaleja, 5. kestäviä, 6. reiluja ja 7. viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset:

  • Hiilineutraali NML  

Nelonen Media Livelle on kehitetty yhteistyössä Tapauksen ja Positive Impactin kanssa oma päästölaskentatyökalu festivaalipäästöjä varten. Pohjan avulla lasketaan päästötavoite, joka saavutetaan vuoteen 2030 mennessä sekä vähentämällä että kompensoimalla toiminnastamme koituvia päästöjä. 

  • Saavutettava NML   

 Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu. NML:n tapahtumat ovat matalan kynnyksen festivaaleja, joihin asiakas on aina tervetullut.  

  • Kestävä NML  

 Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Teemme työtä ekologisten ja kestävien tapahtumien eteen, joissa hankinnat tehdään resurssiviisaasti ja jätekuorma pyritään minimoimaan. Nelonen Media Live sai Ekokompassi sertifikaatin kesällä 2021, jota pidämme yllä tapahtumatoiminnassamme.

  • Yhteisöllinen NML  

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme.  

  • Turvallinen NML  

 Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset. Tapahtumat järjestetään aina yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys edellä.

  • Reilu NML  

 Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnon ammattilaisia, mutta työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Jokaisen panos on tärkeä.

  • Viihdyttävä NML 

 Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

Häirintävapaa Raumanmeren Juhannus

Turvalliseen Nelonen Media Liveen kuuluu myös turvallinen tila. Meillä on nollatoleranssi häirinnälle. Otathan yhteyttä henkilökuntaan mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Olemme avanneet tapahtumien häirintälomakkeen, jonka kautta pyydämme yhteydenottoja mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä festivaalin aikana. Viestit käsitellään luottamuksella tapahtumien hyvisten eli vastuullisuusryhmää koordinoivan tuotantopäällikön ja henkilöstökoordinaattorin toimesta, jotka tarvittaessa käyvät tilannetta läpi myös turvallisuuspäällikön ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, ja niihin etsitään ratkaisut. Viime kädessä olemme yhteydessä viranomaisiin. Hiljaisuus näissä asioissa ei ole ok!

Tapahtumassa mukana