Saavutettavuus

Saavutettavuus

Festivaalialueen maasto on hyvin vaihtelevaa (asvalttia, hiekkaa, soraa, nurmikkoa), ja näin ollen paikoin vaikeakulkuista. Alueella on pyörätuolilla liikkuville oma katsomo päälavan läheisyydessä, josta keikat voi katsoa turvallisesti ilman näköesteitä. Pyörätuolikorokkeissa on rajoitettu kapasiteetti ja avustaja pääsee korokkeelle mukaan, mikäli siellä on tilaa. Korokkeen luona on järjestyksenvalvoja, joka avustaa tarvittaessa. Päälavan luona on pyörätuolikoroke, mutta valitettavasti Ananas Stagen luona ei ole.

Tapahtuman oman pysäköintialueen löydät Sinkokadulta. Se on tilapäinen vartioimaton parkkialue. Seuraathan ”RMJ Parkkialue” -opasteita. Tapahtumalla ei ole erillisiä invaparkkipaikkoja. Invataksilla voit saapua pääporttien välittömään läheisyyteen osoitteeseen Urheilukatu 22.

Alueelta löytyy invavessoja ja niiden sijainnit löytyvät aluekartasta. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit ohittaa jonon ja käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Avustajakortin, ystäväkortin, vammaiskortin tai näkövammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä – mutta ei ole välttämätöntä. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman rannekkeenvaihto- tai check in -pisteelle. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Ranneke on avustajaranneke, ja käy pelkästään avustustyössä ollessa – ilman avustettavaa sillä ei pääse tapahtumaan.

Lippukaupoissa myynnissä oleva pyörätuoli+avustajalippu on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muut asiakkaat, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa voivat ostaa Tiketiltä asiakas+avustajalipun.

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä.

Mikäli et pysty terveydellisistä syistä seisomaan pitkiä aikoja, voit ottaa mukaan oman retkituolin. Otathan mukaasi todistuksen retkituolin tarpeesta. Huomioithan, että retkituolin kanssa ei voi sijoittua lavan edustalle, kulkuväylille tai ruuhka-alueille.

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla festivaalit@nelonenmedia.fi.

Tapahtumassa mukana